Kako do vozačke dozvole?

1. Konzultacije sa autoškolom KAPPA oko tečaja.

Tele: 048/813-100

Mobiteli: 099/414-0139, 098/273-262

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kontakt obrazac za konzultacije


2. Obavljanje liječničkog pregleda.

Obavite liječnički pregled u nekoj od ordinacija koje obavljaju liječničke preglede za vozače. Cijena je svugdje ista – 350,00 kn za A, A1 i B kategoriju. Liječničko uvjerenje za obuku u autoškoli i polaganje ispita važi neograničeno, dok za Policijsku upravu – kod podizanja vozačke dozvole – ne smije biti starije od 6 mjeseci, 

(Samo Našim kandidatima organiziramo prevoz na liječnički pregled)


3. Upis u autoškolu.
- dolazak u autoškolu KAPPA sa lječničkim uvjerenjem i osobnom iskanicom te OIB-om.


4. Predavanje iz teorijskog dijela.
(PPSP - Prometni Propisi i Sigurnosna Pravila)

Osposobljavanje kandidata za vozače počinje nastavom iz predmeta Prometna pravila i sigurnosni propisi (PPSP). Predavanja traju 30 nastavnih sati i organizirana su u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima. Na početku nastave dobit ćete na posudbu svu potrebnu literaturu koju vraćate nakon položenog ispita, kao i sve obavijesti o radu autoškole, rasporedu ispita, načinu i uvjetima polaganja pojedinih ispita te sve o uvjetima za početak praktične obuke iz predmeta Upravljanje vozilom (UV).


5. Polaganje ispita iz PPSP-a.
Nakon odslušanih predavanja iz PPSP sljedi prijava ispita u autoškoli. U autoškola dobivate uplatnicu s obzirom na kategoriju koju kandidat polaže. Nakon uplate  kandidat se prijavljuje i obređuje se dan i vrjeme polaganja ispita iz PPSP-a.


6. Početak vožnje.(Uz položen ispit iz PPSP-a)

Kada ste položili ispit iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila, možete započeti s nastavom iz predmeta Upravljanje vozilom.Pohađanje ove nastave dogovarate sa vašim instruktorom vožnje.

Nastava iz ovog predmeta traje najmanje 35 sati.Jedan sat traje 45 minuta, a blok sat 90 minuta.Prvih 5 sati nastava je individualna, po jedan školski sat, a kasnije se nastava može provoditi i po dva sata i završava nakon 35 nastavnih sati.


7. Predavanje iz prve pomoći.
(PPP - Pružanje Prve Pomoći)

Pružanje prve pomoći (PPP) – predavanja traju 9 nastavnih sati i provodi ih nadležno i licenciran medinsko osoblje, a svu administraciju oko prijave na tečaj obavlja autoškola.


8. Ispit iz PPP-a.

(PPP - Pružanje Prve Pomoći)

Nakon odslušanih predavanja iz PPP sljedi prijava ispita u autoškoli. U autoškola dobivate uplatnicu .Nakon uplate  kandidat se prijavljuje i obređuje se dan i vrjeme polaganja ispita iz PPP-a.


9. Ispit iz UV-a
(UV - Upravljanje Vozilom)

Nakon odvoženih sati (35sati) vožnje, sljedi prijava ispita u autoškoli. U autoškola dobivate uplatnicu s obzirom na kategoriju koju kandidat polaže. Nakon uplate (sa uplatnicom treba kupit državni biljeg od 20 kuna) kandidat se prijavljuje i obređuje se dan i vrjeme polaganja ispita iz UV-om..


10. Nakon položenih ispita dobivate uvjerenje s kojim odlazite u MUP po vozačku dozvolu.

Temeljem položenog ispita iz vožnje dobivate od ispitivača HAK-a Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu.


SRETNA SAMOSTALNA VOŽNJA!

test ispit

 

Važno!

Ispit iz Upravljanja vozilom (UV) trebali biste položiti u roku od najdulje 18 mjeseci od datuma kad ste položili ispit iz Prometnih propisa. Nakon isteka tog roka potrebno je, prije izlaska na ispit iz UV, provesti dopunsko osposobljavanje iz Upravljanja vozilom u trajanju od najmanje 12 dodatnih sati (čl.20. Pravilnika o načinu obavljanja i organiziranja vozačkih ispita... NN 141/11).

 

 

 

Facebook

Nađi nas na Facebooku!

Prometni znakovi

Books!

Kappa

Shop!